BMW Vision M Next Concept

BMW-Vision_M_Next_Concept-2019-1024-13

U budućnosti u kojoj će ljudi moći birati da li će voziti ili biti voženi u svom autonomnom vozilu, BMW želi osigurati da u njihovim vozilima, vozač i dalje bude aktivan učesnik. Zato je predstavljen Vision M Next, pogled u budućnost ulimativne vozačke mašine, odnosno nagovještaj nekog budućeg BMW M modela ili čak sljedećeg i8.

BMW-Vision_M_Next_Concept-2019-1024-16Sjajni koncept dizajnersku inspiraciju pronalazi u kultnim Turbo modelima, ali i aktuelnom i8 hibridu, a rezultat je jednostavan monolitan klinasti oblik, uz koji se odlično slaže atraktivna dvobojna kombinacija, dok naglašeni otvori za zrak, nagovještavaju značajnu moć ispod karoserije.

BMW-Vision_M_Next_Concept-2019-1024-15A ta moć jeste hibridna kombinacija četverocilindarskog turbobenzinca i elektromotora sa skupnih 600 KS. Konceptni BMW nudi dva moda rada; EASE i BOOST, a kako sami nazivi sugerišu, prvi podrazumijeva autonomnu opuštajući vožnju na struju, a drugi ultimativno vozačko iskustvo.

BMW-Vision_M_Next_Concept-2019-1024-26Tako je ovaj automobil sposoban za ubrzanje do 100 km/h za tačno tri sekunde i makisimalnu brzinu od 300 km/h, ali i mogućnost prelaska 100 km samo na struju, što ga čini idealnim za gradske zone. Enterijer je s druge strane spoj vrhunskim materijala i potpuno digitalizacije, a sve zajedno uklopljeno u maksimalno minimalistički stil.