FORD PUMA SE VRAĆA KAO GRADSKI CROSSOVER

ford_puma

Ford je nedavno najavio povratak imena Puma, koje je nekad nosio maleni coupe model, a sada će ga nositi maleni crossover model, na pola puta između modela EcoSport i nove Kuge, kao konkurent VW-u T-ROC, Nissanu Juke, Renaultu Captur, Peugeotu 2008 i sličnim. Zvanična premijera očekuje se krajem godine, a dobro upućeni britanski AutoExpress donosi prva saznanja i najavu izgleda istog.

Dakle, nova će Puma, baš poput izvornog modela biti postavljena na platformu gradske Fieste, a dizajnerski će biti spoj rješenja sa novog Focusa i Fieste. Simpatična karoserija će nuditi više nego dovoljno putničkog prostora, uz prtljažnik od 456 litara.

Motorna će ponuda podrazumijevati poznate jedinice iz Fieste i Focusa, prvenstveno 1.0 litarske Ecobooost trocilindarske benzince, uključujući i novu verziju sa integrisanim starter-generatorom koji zamjenjuje standardni alternator, te skladišti energiju kočenja u 48-voltnu litij-jonsku bateriju, koja snabdijeva sve potrošače i po potrebi pomaže klasičnom motoru, a sve u cilju značajnog smanjenja prosječne potrošnje.