NOVA OPEL ZAFIRA LIFE – ČETVRTA GENERACIJA VOZILA KOJE POSTAVLJA STANDARDE PROSTRANOSTI

Opel-Zafira_Life-2020-1024-01

Privlačni, svestrani i praktični jednovolumeni nose naziv Zafira. Dvadeset godina nakon početka ove priče o uspjehu dolaskom prve generacije, stiže nastavak u obliku novorazvijene četvrte generacije, koja nije više aerodinamični MPV, već prostrani kutijasti transporter. Ništa čudno jer se zapravo radi o rebrendiranom Peugeotu Traveller, odnosno Citroenu Space Tourer, što je posljedica novog vlasništva od strane PSA grupacije.

Opel-Zafira_Life-2020-1024-0aU svakom slučaju, Opel Zafira Life udobno je višenamjensko vozilo koje je i zabavno voziti, a njemački će ga proizvođač automobila ponuditi u tri dužine prilagođene zahtjevima kupaca: maloj (S) od 4,60 m, srednjoj (M) od 4,95 m i velikoj (L) dužine 5,30 m – pri čemu svaka nudi maksimalnu svestranost i prilagodljivost. Verzija S otprilike je deset cm kraća od aktuelne Zafire,dok je L otprilike 65 cm duži i time gotovo jednako velik kao aktuelni Vivaro Combi. To pak znači da bi sljedeći Vivaro zapravo trebao biti teretna verzija nove Zafire Life.

Opel-Zafira_Life-2020-1024-0bZafira Life zadovoljava sve zahtjeve . od svestranog interijera, velike udobnosti i profinjenih sustava pomoći namijenjenih vozaču, do revolucionarnog informacijsko-multimedijskog sustava, head-up displaya i aktivnog tempomata utemeljenog na kameri/radaru. Za najbolje držanje klizavih podloga Zafira Life opremljena je naprednom kontrolom proklizavanja IntelliGrip. Od početka prodaje moći će se naručiti i verzija s pogonom 4×4 kompanije Dangel, dok  početkom 2021. stiže električna verzija.

Opel-Zafira_Life-2020-1024-0dOpel-Zafira_Life-2020-1024-07