ŠKODA KAROQ SPORTLINE

skoda-karoq-sportline

Samo par dana nakon predstavljanja terenski nastrojene Scout verzije, Škodin kompaktni SUV Karoq, je dobio dijametralno suprotnu sportski nastrojenu Sportline izvedenicu. Ista donosi suptilan sportski nastup, a da nije samo riječ o optičkom paketu potvrđuje ekskluzivna dostupnost 2.0 litarskog TSI benzinca sa 190 KS.

skoda-karoq-sportline 2Kome je to ipak previše, može birati otprije poznate jedinice, kao što je 1.5 litarski TSI sa 150 KS, ali i 2.0 litarski TDI dostupan u izvedbi sa 150 i 190 KS. Mjenjačke opcije u ovisnosti od izabranog motora čine 6-stepeni manuelni mjenjač ili 7-stepeni DSG. Sportski detalji kao što su drugačiji branici, atraktivne felge i tamni detalji se podrazumijevaju.

skoda-karoq-sportline 3Unutrašnjost pak donosi sportski profilisana sjedišta crne boje sa kontrastnim srebrnim prošivom, zatim nožne papučice od nehrđajučeg čelika, potom podrezano kožno kolo upravljača i LED ambijentalno osvjetljenje, dok se digitalna instrument tabla nudi kao opcija. Sve u svemu, kupci Karoqa sada imaju veoma zanimljive opcije prilikom kupovine.