SEAT LEON CUPRA R

Seat-Leon_Cupra_R-2018

Leon Cupra R je najjači cestovni Seat svih vremena, čija će proizvodnja biti limitirana na tek 799 jedinica, 499 sa manuelnim mjenjačem i 300 sa DSG mjenjačem. Stvoren je po uzoru na bratski Golf R, te stoga donosi 310 KS, klasični 6-stepeni manuelni mjenjač (sa DSG mjenjačem raspolaže sa 300 KS kao i standardna Cupra, a za razliku od pomenutog Golfa R sva se snaga u ovom Leonu šalje samo na prednji par točkova.

Seat-Leon_Cupra_R-2018-2Perfomanse su u oba slučaja iste, pa tako ubrzanje do 100 km/h traje 5,8 sekundi, a maksimalna je brzina elektronski ograničena na 250 km/h. Osim toga, Cupra R donosi i nekoliko hardverskih poboljšanja, kao što su novi izduvni sistem, modificirane Brembo kočnice, te dorađena dinamična šasija.

Seat-Leon_Cupra_R-2018-3Za dodatnu diferencijaciju u odnosu na standardni Leon Cupra, brinu se dodaci od karbonskih vlakana na spojerima, veći usisnici zraka, ekstenzije pragova, krovni spojler i posebne felge u boji bakra. Tu su i posebne karoserijske boje Midnight crna i Pyrenees siva, kao i doplatna mat siva boja dostupna samo na ovom modelu. Enterijer s druge strane krasi kolo upravljača i ručica mjenjača presvučeni Alcantarom, te brojni dodaci od karbona i umetci u boji bakra.

Seat-Leon_Cupra_R-2018-4