2018 CHEVROLET CORVETTE ZR1

The fastest, most powerful production Corvette ever – the 755-horsepower 2019 ZR1.

Chevrolet je zvanično predstavio novu generaciju modela Corvette ZR1, automobil koji bogato nasljeđe američkog supersportiste podiže na novi nivo uz iznimno veliku izlaznu snagu, sjajne vozne sposobnosti i najnapredniju moguću tehnologiju. To je nesumnjivo najbolja Corvetta svih vremena, koja otvoreno izaziva sve razvikane globalne supersportiste.

Chevrolet-Corvette_ZR1-2019-2Srce ovog sjajnog automobila jeste 6.2 litarski LT5 kompresorski V8 benzinac sa 755 KS i 969 Nm obrnog momenta. To Corvettu ZR1 čini najjačim produkcijskim Chevroletom ikada. Za prenos snage je pored standardnog 7-stepenog manuelnog mjenjača sada po želji zadužen i 8-stepeni automatik, što je prvijenac u ponudi ovog modela.

Chevrolet-Corvette_ZR1-2019-4Chevrolet je detaljno doradio i aerodinamiku vozila, a u su i dva paketa aerodinamičkih dodataka, specijalno razvijenih u zračnom tunelu i koji efektno povećajau potisnu silu pri visokim brzinama, a naročito pri maksimalnoj brzini od gotovo 340 km/h. Posebnu pažnju privlači i Sebring Orange Design paket sa upadljivim narandžastim detaljima.

Chevrolet-Corvette_ZR1-2019

The fastest, most powerful production Corvette ever – the 755-horsepower 2019 ZR1.

Enterijer pak nudi vozački orijentisan kokpit, kožna profilisana sjedišta, koja po želji mogu biti grijana i ventilisana, a tu su i brojni detalji opreme namijenjeni vrhunskom užitku u vožnji. Na kraju, ostaje nam samo nejasno zašto je kao mjesto promocije najjače i najbrže Corvette ikad Chevrolet odabrao Dubai, umjesto neke domaće lokacije.

Chevrolet-Corvette_ZR1-2019-3