MINI 1499 GT

Mini-1499-GT

Mini se odlučio prisjetit još jedne svoje legende. Limitirana edicija 1499 GT svojevrsna je proslava izvornog Minija 1275 GT, čija će proizvodnja biti limitirana na samo 1.499 jedinica, koje će se moći kupiti isključivo u Velikoj Britaniji. Poput originala i moderni predstavnik nudi unikatni stajling i zabavnu vožnju po uzoru na JCW modele, ali po prihvatljivoj cijeni na nivou Minija Cooper.

Mini-1499-GT-2Kupcima je na raspolaganju Pepper bijela ili Midnight crna boja karoserije sa konstrastnom crnom ili zlatnom grafikom, uz što skladno idu i crne 17-inčne felge, zatamnjena stakla, a tu su i John Cooper Works branici, bočne suknjice i stražnji spojler. Enterijer je pak oplemjenjen sportski profilisanim sjedištima, JCW kolom upravljača, piano crnim i karbon umetcima.

Mini-1499-GT-4Obzirom da se bazira na baznom Miniju One, Mini 1499 GT pokreće maleni 1.2 litarski TwinPower trocilindarski turbobenzinac sa 102 KS uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, dostatan za sasvim solidne mogućnosti. No, kod ovog automobila mnogo je važniji onaj karting osjećaj vožnje, kojem doprinosi i sportski trimovan ovjes. U svakom slučaju u pitanju je nova izvedba nekad popularnog pristupačnog mini sportiste.

Mini-1499-GT-3