FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES – NOVI GLOBALNI AUTOMOBILSKI GIGANT

Fiat Chrysler Automobiles

Već svi znaju da je Fiat nedavno preuzeo kontrolni paket dionica Chryslera, čime je zapravo postao vlasnik slavne američke kompanije, pet godina nakon što je istu spasio od bankrota. Nakon toga, odbor direktora kompanije Fiat S.p.A je odobrio formiranje nove globalne automobilske kompanije, koja će nositi naziv Fiat Chrysler Automobiles (FCA), a potvrda svega je i simbolično predstavljane novog loga kompanije.

Od talijana kao majstora estetike očekivao se malo maštovitiji dizajn loga, no, ovaj, kojeg potpisuje RobilantAssociati, iako na prvi progled previše jednostavan, ipak sadrži dosta simbolike, a naglašeno je inspirisan oblicima automobila.

No, ono što je bitnije jeste mišljenje Uprave, struke, ali i javnosti da će FCA biti izuzetno snažan globalni proizvođač automobila čiji će proizvodi biti interesantni na svim bitnim svjetskim tržištima. Planovi kompanije FCA bit će objavljeni u maju ove godine. Inače, sjedište kompanije FCA, bit će u Holandiji, a dionice će “kotirati” na berzama u New Yorku i Milanu.