2014 PORSCHE PANAMERA TURBO S

alt

Porsche je ponudu osvježenog limuzinskog modela Panamera, nedavno kompletirao predstavljanjem vrhunskog Turbo S modela, koji se pridružuje standardnoj Panameri, Panameri Turbo, Panameri E-Hybrid i Panameri Diesel.

alt

Nova Panamera Turbo S je 20 KS jača od prethodnika i 50 KS jača od standardnog Turbo modela, što znači da 4.8 litarski twin-turbo V8 benzinac raspolaže sa ukupno 570 KS. Performanse su očekivano vrhunske pa velika njemačka coupe limuzina do 100 km/h stiže za tek 3,6 sekundi i postiže maksimalnih 310 km/h, a sve to uz potrošnju od nekih 10 l/100 km.

alt

Većih vanjskih promjena u odnosu na ostale modele nema, osim recimo novog prednjeg branika sa većim usisnicima zraka i dorađenih LED dnevnih svjetala, dok se straga Turbo S ističe većom staklenom površinom i izbočenim branikom.

alt

Jedna od najznačajnijih promjena na novom Turbo S modelu, jeste uvođenje Executive izvedbe sa 150 mm dužim međuosovinskim razmakom, što je iskorišteno za bolju ponudu prostora na stražnjoj klupi.

alt

2014 Porsche Panamera Turbo S i Turbo S Executive bit će zvanično predstavljeni sljedećeg mjeseca na sajmu automobila u Tokiju, a u prodaju kreću odmah. Cijena u Njemačkoj kretat će se od 180.000 eura za Panameru Turbo S do 197.000 eura za Panameru Turbo S Executive.

alt