DATSUN NA PLATFORMI LADE KALINE

alt

Renault-Nissan alijansa je već prije najavila oživljavanje brenda Datsun (nekadašnji Nissan), kojim bi obilježavala ultrajeftine automobile, s kojim bi na tržištu Rusije i Indije konkurisali jeftinim kineskim proizvodima. Sada stižu i prve konkretne informacije vezane za ovaj plan.

alt

Alijansa će naime, iskoristiti nedavnu  kupovinu ruskog AvtoVAZ-a, odnosno Lade, te će Datsun modele postaviti na jeftinu platformu Lade Kaline, od koje će posuditi kočioni i upravljački mehanizam, te još štošta. Stoga se i očekuje da Datsunovi modeli zapravo budu mali sedan i hatchback, poput Kaline. Ruski portal Za Rulem, već je i objavio rendere izgleda budućeg Datsun sedana, koji jako sliči Kalini sedan.

alt

To je jedan od načina da se omogući pompezno najavljena početna cijena automobila od tek 2.300 eura. Datsuni će se i proizvoditi u Ladinom pogonu Togliatti, gdje se već sklapa „domaća“ Nissan Almera Sedan. Prodaja u Rusiji, Indiji i Indoneziji kreće 2014. godine, a nakon prva dva modela, 2015. godine stiže i treći model.

alt