ABARTH 695 TRIBUTO FERRARI ZA MASU I ALONSA

abarthtributoferrarizamasuialonsa

 

 

Iako u svojim garažama posjeduju mnogo zvučnije strojeve, Ferrarijev dvojac Alonso i Massa, na posebnoj ceremoniji koja se održala prije utrke u Monzi, od matičnog F1 tima dobio je na poklon ključeve Fiatove unikatne mini rakete Abarth 695 Tributo Ferrari. Cijena ove igračke prelazi 35.000 eura što pokazuje Abarthovu snažnu vezu sa propetim konjićem.

Ima tu još zajedničkih tačaka. Pokreće ga 1.4 litarski turbo T-Jet motor koji isporučuje 180 KS pri 5.500 o/min uz 250 Nm pri 2.500 o/min, a snaga malolitražnog turbaka se prenosi preko elektromehaničke mjenjačke kutije uz šaltanje preko ručica na upravljaču upravo po uzoru na bolid F1. Sumnjamo da će tvornička potrošnja u rukama Ferrarijevih pilota ostati na 5,43 litra u prosjeku koliko navodi Fiat.

Fiatova mini raketa do stotke sprinta za sedam sekundi, uz maksimalnu brzinu od 225 km/h. Premda naviknuti na visoke obrtaje Ferrarijevi piloti neće biti uskraćeni za uzbuđenja na cesti. Sportski ovjes, 17-inčne alu felge inspirisane Ferrarijevim dizajnom i Brembo kočioni sistem, nisu ni blizu njihovog radnog okruženja u kokpitu F1, no dovoljno za podizanje prašine za sobom. Pobjeda Alonsa i treće mjesto Masse proteklog vikenda u Monzi nesumnjivo su veliko “Grazie” ovog dua svom matičnom timu za novu igračku u njihovoj garaži. (Ad.M.)