RANGE ROVER EVOQUE

rangeroverevoque

 

 

Land Rover je konačno predstavio dugoočekivani kompaktni model Evoque, koji predstavlja značajan korak za budućnost ovog legendarnog britanskog brenda. Baby Range je dizajnerski potpuno identičan konceptnom modelu LRX, koji je plijenio pažnju još od sajma u Detroitu 2008. godine.

 

 

 

Atraktivan stajling, uska stilizovana svjetla i padajuća linija krova djeluju očaravajuće, a najavljeno je da će pored trovratne stići i petovratna izvedba. Uprkos kompaktnim dimenzijama, ovaj Range ni po čemu ne zaostaje za svojom velikom braćom, naročito po pitanju luksuza. Najviše pažnje u unutrašnjost privlači masivna armatura i centralna konzola, 8-inčni ekran osjetljiv na dodir i okrugli selektor brzine poput onog u Jaguaru (samo za automatski mjenjač).

 

 

 

U ponudi će biti tri paketa opreme, osnovni Pure, kojeg krasi koža i aluminij, slijedi Prestige koji dodatno donosi drvo i dvobojni enterijer, te 19-inčne felge, dok najjači Dynamic posjeduje aerodinamički body kit i perforirana kožna sjedišta. Što se tiče tehnologije, Evoque nudi Bluetooth/iPod/USB konekciju, Meridian audio sistem sa 17 zvučnika, GPS navigaciju i sistem za zabavu putnika.

 

 

 

Što se tiče motorne ponude, maleni Range je dostupan sa 2.2 litarskim turbodizelašem u izvedbi sa 150 KS i 190 KS, te 2.0 litarskim benzincem sa 240 KS. Stalni pogon na sve točkove se podrazumijeva. Novi Evoque je nesumnjivo najmanji, najlakši i najefikasniji Range Rover svih vremena, koji cilja potpuno novu skupinu kupaca. Na tržište stiže ujesen, a prodavat će se u više od 160 zemalja širom svijeta.