DRUGO POLUVRIJEME ZA BOSNU PREVENT

rkbosnapreventvisoko

 

Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini i Rukometni klub Bosna iz Visokog potpisali su sponzorski ugovor kojim je definisana buduća saradnja.  U nastavku sezone klub će nositi ime RK Bosna Prevent Visoko.  Ugovor su potpisali Edina Hasečić, predsjednica Upravnog odbora rukometnog kluba i Adnan Smailbegović, direktor Preventa.
„Prevent je u Visoko došao prije 10 godina da bi ostao. Pored naših ciljeva da pomognemo razvoju ekonomije i otvaranju novih radnih mjesta, još jedan iznimno značajan je taj da pomognemo razvoju lokalne zajednice. Podrška lokalnoj zajednici kroz sport je jedan od najboljih načina da ovu društvenu zajednicu gradimo na zdravim parametrima“, izjavio je Adnan Smailbegović.
Prevent je otvorio proizvodne pogone za preradu sirove kože i izradu presvlaka za automobilska sjedišta 4. januara 1999. godine u Visokom kada je zapošljavao 50  ljudi. Danas ovaj lider u autoindustriji posluje u Visokom, Zenici, Goraždu i Jelahu i upošljava oko 3000 ljudi što ga svrstava među vodeće bh. poslodavace. Proizvodi Preventa izvoze se na svjetsko tržište, što ga čini trećim bh. izvoznik sa 260 miliona KM u protekloj godini.